Kuvert med logo och porto betalt

kuvert porto betalt

Vanligtvis trycks kuvert med logotyp utan porto betalt-ruta för verksamhetens dagliga behov, men för större sändningar underlättar porto betalt-rutan hanteringen av utskicken.

Kuvert med porto betalt-ruta innebär inte att portot är inkluderat, bara att rutan är tryckt på kuvertet. Man måste fortfarande betala portot när man lämnar in försändelsen till Posten.

Porto betalt-ruta på kuvertet innebär att man slipper sätta frimärke på varje enskilt kuvert. Det innebär dock också att man inte kan lägga kuvertet direkt i de vanliga postlådorna, utan måste gå till Postens företagscenter och lämna in försändelsen, eller avtala brevhämtning med Posten.

När man trycker kuvert med porto betalt använder man Postens färdiga klichéer i sitt original. Det kostar inget extra för själva trycket så länge som man använder samma färg/färger som till övriga kuvertet. Vi hjälper dig gärna med originalet; att placera logotypen, företagets adress och eventuell porto betalt-ruta för ditt kuvert.

Så fungerar Porto Betalt för eget utskick

  1. Du blir avtalskund hos Posten och får tillgång till tjänsten Elektroniska Fakturaunderlag.
  2. Du trycker dina kuvert med Porto Betalt-ruta samt ev. logotyp – Beställ dina kuvert med tryck här och ange i orderkommentaren att du vill ha Porto Betalt-ruta om du vill få hjälp med det.
  3. När du ska skicka kuverten går du först till PostNords hemsida och tjänsten Elektroniska Fakturaunderlag, där du fyller i antal brev, skapar ett fakturaunderlag och skriver ut en transportsedel.
  4. Du tar kuverten och transportsedeln till Postens Företagscenter och lämnar in dem tillsammans.
  5. Du får en faktura från Posten på portot.

Svarspost med porto betalt – när kunden skall skicka tillbaka till dig

För att kunden skall kunna lägga kuvertet direkt på brevlådan krävs ett Svarspostavtal med Posten. Det skaffar du genom kontakt med Posten. När du fått svarspostavtalet skickar Posten en kliché till dig, en .eps-fil med din unika kod som skall tryckas på kuverten. Den skickar du till oss så hjälper vi dig med att trycka kuverten.

De färdigtryckta kuverten går sedan bra för kunden att stoppa i brevlådan, och ni får en faktura från Posten för varje återsänt brev.

Planerar du att skicka kuvert med porto betalt?

Vi kan adressera kuvertet direkt i samband med trycket – på så sätt behöver du inte använda varken adressetikett eller fönsterkuvert för att få adressen på kuverten. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Beställ kuvert med porto betalt

Du beställer kuvert med porto betalt i vår webshop precis som andra kuvert – klicka här för att komma direkt till produkten.

Tryck & Materialinfo
Begär offert
Maila oss
031-775 59 50